Wie zijn wij?

Jacques Poot (links1953) is architect, gediplomeerd restaurantkok, vinoloog en gastronoom. Hij heeft een cateringbedrijf geleid waarbij ambachtelijkheid en persoonlijke aandacht voorop stonden. Sinds 2006 volgt Jacques opleidingen op het vlak van beeldende kunst, waaronder 'Kreatieve handvaardigheid' in Amsterdam.

Hans Rutten (rechts, 1952) is opgeleid tot toeristisch manager aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda. Als televisie-producent heeft hij informatieve tv-series gemaakt over architectuur, cultuur-historie en toerisme voor de publieke omroep. Hans werkte tot voor kort als beeldadviseur voor het kabinet en de leden van het Koninklijk Huis.
View Hans Rutten's profile on LinkedIn

Waarom hebben wij de Academie op Kreta opgericht?

Ons leven ontrolde zich op een wijze die uitnodigde om te gaan nadenken over de drijfveren van de mens en de betekenis van de dingen om ons heen. In 2008 hebben wij besloten deze behoefte met anderen te delen en te stoppen met de dingen waar we in Nederland mee bezig waren. In 2012 hebben we een jaar proefgedraaid in een gehuurd zaaltje in Kritsa met een filosofie-cursus met Joep Dohmen. Dat was een prachtig avontuur en bevestigde ons in de wil verder te gaan. In 2013 konden we voor het eerst 'echt' draaien en gasten ontvangen op Villa Dio Petres.

We bieden voortreffelijke kwaliteit

We durven intussen wel te zeggen dat onze persoonlijke en professionele verzorging van hoog niveau is en getuigt van een grote zorgvuldigheid. Onze gasten geven dat unaniem te kennen in hun reviews in het gastenboek.

De kwaliteit zit ook in de exclusiviteit: we werken met kleine groepen. Het draait bij een cursus natuurlijk om de kwaliteit van de docent. Maar de interactie met de andere gasten is ook van groot belang. De groepen zijn daarom niet groot en je verblijft samen in een gemoedelijk Grieks pension. De lessen vinden 's ochtends plaats in de fantastisch gelegen Villa Dio Petres en worden vaak ondersteund met audiovisuele presentaties en films. Maar daar blijft het niet bij. Afhankelijk van de aard van het onderwerp ga je naar andere bijzondere leslokaties en maak je excursies naar relevante intrigerende plekken. Iedere dag staat er iets bijzonders op het programma.

Je wordt echt in de watten gelegd. De heerlijke maaltijden zijn Grieks geöriënteerd en worden verzorgd door gediplomeerd kok, vinoloog en gastronoom Jacques Poot of worden genoten in een goed traditioneel restaurant. Leren én genieten. In een heerlijke omgeving. 

Voorafgaand aan de cursus ontvang je een syllabus ter (vrijblijvende) voorbereiding op je cursus.

Evdaimonia

Evdaimonia is ons motto. Het is Grieks voor gelukzaligheid of beter gezegd 'human flourishing', of de zoektocht naar 'het goede leven'. Wij pretenderen natuurlijk niet dat je bij ons de staat van gelukzaligheid zult bereiken. Maar we geven je samen met de docent wél een zetje!

Wil je meer weten over ons bestaan op Kreta?

In een blog en vlog vertellen we je graag meer over allerlei grote en kleine allerdaagse zaken die ons bestaan op Kreta kenmerken.