Het raadsel van goed en kwaad | met Christien Brinkgreve

Je krijgt inzicht in de werking en verwevenheid van de krachten van goed en kwaad. Dat helpt je om deze krachten beter in beheer te nemen.

In het voorjaar van 2018 verschijnt haar boek 'Het raadsel van goed en kwaad'. Dat boek wordt de basis van een nieuwe cursus. 

Over wat mensen beweegt

Dit is een bijzondere cursusweek, omdat Brinkgreve haar grote vaardigheid – het vertellen van verhalen – nu inzet voor de vitaliteit. Want hoewel ze beide krachten onderzoekend benadert, staat ze onvoorwaardelijk aan de kant van het leven. Het is ook een persoonlijke week voor Christien, waarin ze niet alleen de verteller is, maar ook onderzoekt hoe deze krachten een rol spelen in haar eigen leven.

Je bent welkom van 21 tot en met 27 oktober 2018

Wat drijft mensen tot goed of kwaad? Waarom pleegt iemand die van het leven lijkt te genieten zelfmoord? Wat zijn bronnen van vitaliteit? Christien Brinkgreve gaat in 'Het raadsel van goed en kwaad' op zoek naar antwoorden op grote vragen.

Christien en gasten2

De verwevenheid van destructieve en vitale krachten

In 'fragmenten' verkent ze de werking van levenskracht en doodsdrift, als variaties rond een thema. En zo wordt duidelijk dat de grote vragen geen pasklare antwoorden hebben, maar dat we in de uiteenlopende fragmenten manieren kunnen vinden waarop mensen de problemen van het leven proberen op te lossen, en hoe verweven destructieve en vitale krachten kunnen zijn. Maar ook kristalliseert zich het inzicht uit van het belang van contact als bron van leven, en van het gevaar van verlies van contact, met zichzelf en anderen. Want dat zet destructieve processen in gang die zich moeilijk laten keren.

Het weekprogramma is nog niet bekend. Christien is er mee aan het werk. Stuur een mail naar  als je op de hoogte wilt blijven van de vorderingen!

Christien Brinkgreve totaal beter

De stijl van doceren van Christien Brinkgreve

Christien Brinkgreve leert je weer je te verwonderen. Over de schoonheid van de natuur, een gedicht, een muziekstuk, film of stiltemoment. Ze zoekt naar de lagen onder/achter de cognitie. Natuurlijk is er een structuur volgens welke de dagen verlopen. Maar het programma van een cursusweek met Christien Brinkgreve staat niet in marmer gebeiteld en ontwikkelt zich al doende, samen met de cursisten. Haar stijl is associatief. Een zoektocht. Een soort Ithaca...

Datum 

Je bent welkom vanaf 21 tot en met 27 oktober 2018

Je kamer

Kies voor het gezellige dorpspension Argyro óf voor de luxere zeer rustig gelegen Villa Dio Petres. Voor Villa Dio Petres geldt een meerprijs van € 60 à €120. Ga voor alle details naar alle info over je kamerkeuze.

Prijzen: 

De prijs voor de cursusweek op basis van het samengebruik van een tweepersoonskamer is € 1.248,-- per persoon, voor de (enige) eenpersoonskamer is de prijs € 1.299,-- en op basis van een tweepersoonskamer voor alleengebruik is de prijs € 1.359,--. Dit is voor een (bijna) geheel verzorgde week, exclusief vlucht. Lees hier meer over onze prijzen.
Er worden geen boekingskosten in rekening gebracht. De prijs voor de transfers van en naar Heraklion is € 35,-- enkele reis, per persoon. Weet je nog niet of je de transfers wilt of dat je de bus neemt? Je kunt het de transfers ook later bijboeken (tot 2 maanden voor aanvang van de cursus).

Een exclusieve week voor een beperkte groep

Het minimaal aantal deelnemers voor deze cursus is 8, het maximum is 16 deelnemers.

Gastenboek

Lees de ervaringen van eerdere gasten in het gastenboek van Christien Brinkgreve in 2017.

Wie is Christien Brinkgreve?

Lees meer over Christien Brinkgreve.

Reserveer een plaats voor deze cursus!

Reserveer nu (vragen met * zijn verplicht in te vullen)
 1. Je naam:*
  Voer alstublieft uw naam in.
 2. Man of vrouw?

  maak aub een keuze
 3. Je e-mailadres:*
  Voer alstublieft een geldig e-mailadres in.
 4. Je straat en huisnummer:*
  Voer alstublieft uw adres in.
 5. Postcode én woonplaats:*
  Voer alstublieft de postcode en plaats in
 6. Geboortedatum*
  / / Graag invullen
 7. Je telefoonnummer:*
  Invalid Input
 8. Aantal personen:
  Geef alstublieft het aantal gasten aan.
 9. Bij meer personen: graag de gegevens van de andere gast(-en): naam, - e-mailadres, (mobiel) telefoonnummer, geboortedatum
  Invalid Input
 10. Is vervoer van/naar de luchthaven van Heraklion gewenst? (€ 35 p.p. enkele reis. Alleen mogelijk tot max. 3 dagen vóór de aanvangsdatum en tot max. 3 dagen ná de einddatum)

  Geef alstublieft aan of vervoer gewenst is.
 11. Waar gaat je kamervoorkeur naar uit?


  Invalid Input
 12. Op welke plek wil je verblijven? Zie 'Je kamer' bij 'Meer info'.


  Invalid Input
 13. Er is geen lift aanwezig. Wil je daarom een kamer op de begane grond?

  Invalid Input
 14. Zou je willen aangeven hoe je ons gevonden hebt?
  Invalid Input
 15. Opmerkingen.
  Invalid Input
 16. Wij koken voornamelijk vegetarisch. Als je absoluut geen vlees of vis eet of iets om medische redenen niet eet, koken we apart voor je. Graag hier opgeven. Veganistisch is niet mogelijk.
  Invalid Input
 17. VOER HET NUMMER NOGMAALS IN.