Het raadsel van goed en kwaad | met Christien Brinkgreve

Over wat mensen beweegt

In 2018 verschijnt haar boek 'Het raadsel van goed en kwaad'. Dat boek wordt de basis van een nieuwe cursus. 

Je krijgt inzicht in de werking en verwevenheid van de krachten van goed en kwaad.

Dat helpt je om deze krachten beter in beheer te nemen.

Dit is een bijzondere cursusweek, omdat Brinkgreve haar grote vaardigheid – het vertellen van verhalen – nu inzet voor de vitaliteit. Want hoewel ze beide krachten onderzoekend benadert, staat ze onvoorwaardelijk aan de kant van het leven. Het is ook een persoonlijke week voor Christien, waarin ze niet alleen de verteller is, maar ook onderzoekt hoe deze krachten een rol spelen in haar eigen leven.

Wat drijft mensen tot goed of kwaad? Waarom pleegt iemand die van het leven lijkt te genieten zelfmoord? Wat zijn bronnen van vitaliteit? Christien Brinkgreve gaat in 'Het raadsel van goed en kwaad' op zoek naar antwoorden op grote vragen.

Christien en gasten2

De verwevenheid van destructieve en vitale krachten

In 'fragmenten' verkent ze de werking van levenskracht en doodsdrift, als variaties rond een thema. En zo wordt duidelijk dat de grote vragen geen pasklare antwoorden hebben, maar dat we in de uiteenlopende fragmenten manieren kunnen vinden waarop mensen de problemen van het leven proberen op te lossen, en hoe verweven destructieve en vitale krachten kunnen zijn. Maar ook kristalliseert zich het inzicht uit van het belang van contact als bron van leven, en van het gevaar van verlies van contact, met zichzelf en anderen. Want dat zet destructieve processen in gang die zich moeilijk laten keren.

Het weekprogramma is nog niet bekend. Christien is er mee aan het werk. Stuur een mail naar  als je op de hoogte wilt blijven van de vorderingen!

Christien Brinkgreve totaal beter

De stijl van doceren van Christien Brinkgreve

Christien Brinkgreve leert je weer je te verwonderen. Over de schoonheid van de natuur, een gedicht, een muziekstuk, film of stiltemoment. Ze zoekt naar de lagen onder/achter de cognitie. Natuurlijk is er een structuur volgens welke de dagen verlopen. Maar het programma van een cursusweek met Christien Brinkgreve staat niet in marmer gebeiteld en ontwikkelt zich al doende, samen met de cursisten. Haar stijl is associatief. Een zoektocht. Een soort Ithaca...

Datum 

Je bent welkom vanaf 6 tot en met 12 oktober 2019

Prijzen: 

De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend maar zullen zich rond de € 1.200 à € 1.300 bewegen. Dit is voor een (bijna) geheel verzorgde week, exclusief vlucht. De prijs voor de transfers van en naar Heraklion is € 35 enkele reis, per persoon.

Een exclusieve week voor een beperkte groep

Het minimaal aantal deelnemers voor deze cursus is 8, het maximum is 16 deelnemers.

Gastenboek

Lees de ervaringen van eerdere gasten in het gastenboek van Christien Brinkgreve in 2017.

Wie is Christien Brinkgreve?

Lees meer over Christien Brinkgreve.

Schrijf je vrijblijvend in voor deze cursus!

Oktober 2019 is nog ver. Daarom kan er nog niet gerserveerd worden. Maar je kunt wel al je belangstelling kenbaar maken. Volledig vrijblijvend uiteraard. Je wordt dan als eerste benaderd als er wél gereserveerd kan worden en je kunt dan kiezen uit de beste kamers. Stuur een mail naar  met een tekstje: 'belangstelling voor Christien Brinkgreve in 2019'.